Naše stránky využívají cookies. Seznam cookies a jejich vymazání lze provést v nastavení prohlížeče. Souhlasím, zavřít upozornění.

Naše řemeslná zmrzlina

< Zpět | Publikováno: 12.4.2021

Řemeslná zmrzlina od Lahůdek Fiala - Základem je myšlenka pocházející z Carpigiani Gelato University (kterou jsme měli možnost absolvovat) dělat tradičními metodami klasickou poctivou zmrzlinu z lokálních surovin.

Našim řemeslným základem je lokální farmářské mléko, cukr, hroznový cukr a sušené mléko. Mléko je NEHOMOGENIZOVANÉ a je šetrně PASTEROVANÉ pouze na 71-72 °C. Základ na zmrzlinu si vyrábíme vlastní, NESTRPÍME žádný unifikovaný prášek, který obsahuje všemožná ÉČKA, aby ta hmota roky vydržela téměř nesmrtelná s co největším nášlehem. Moc dobře víme, proč zásadně NESLADÍME glukózou ani glukózo-fruktózovým sirupem. Aby zmrzlina fungovala jak má, je v ní špetka dalších přísad (karubin, maltodextrin, guarová moučka, inulin z čekanky), ale ty všechny mají svůj význam pro konzistenci zmrzliny a víme proč tam jsou. Pro naše čokoládové zmrzliny využíváme alternativní druhy čokoládových bobů, které NEVYCHÁZEJÍ z masové produkce. Nechceme unylou globální chuť čokolády. Dále se snažíme využít geniálního NEHOŘKÉHO chuťového profilu, který nám nabízí pečlivě vybrané kakao z Ekvádoru, který má jedinečné terroir.

Proces výroby vychází z TRADIČNÍ italské metody pocházející z University Carpigiani of Bologna:

  • Suroviny perfektně a šetrně pasterovány (potravinová bezpečnost především),
  • poté vše zraje při kontrolované teplotě do 4st.C minimálně 16h, každá zmrzlina zvlášť (ano, i zmrzlina musí uzrát, stejně jako lahodné sýry nebo víno),
  • poté šetrné, ale dokonalé rozmíchání. Dále následuje výroba v našem Carpigiani výrobníku zmrzlin (nášleh je schválně velmi nízký (16 - 25%) pro unikátní chuťový zážitek),
  • vyrobenou zmrzlinu naporcujeme (balení je 290ml nebo 490ml), následuje šokové mražení při -30°C, aby krystalky zmražené tekutiny ve zmrzlině zůstaly malinkaté a přesně zaparkované na svých místech.
  • Obaly jsou kompostovatelné, tak prosím kompostujte, má to zcela jistě jasný a viditelný smysl.

TAKŽE SUMA SUMÁRUM výsledek je naše vlastní řemeslná zmrzlinka par excellence, pro kterou nemusíte do Bologni :o)

Zmrzlinky už můžete zakoupit ode dneška na našich prodejnách. V nabídce je vanilková, čokoládová s čokoládovými boby, smetanová s borůvkami, jogurtová s višněmi, maková s karamelizovanou švestkou, smetanová stracciatella a slaný karamel.

A pro vegany máme v nabídce nejen jahodovou zmrzlinu ale i náš nejlepší výtvor, tzv. veganskou straciatellu … Mandle-kokos-čokoláda. I zarytí masožravci a milovníci smetanových zmrzlin z ní byli unešení, tak doufáme, že budete i Vy!